Helyiek és turisták egyaránt használhatják a 10 kerékpárból álló bicikliparkunkat, melyeknek köszönhetően az autót leparkolhatják és két keréken fedezhetik fel városunkat és annak környezetét.

A Bringa Rally alkalmával pedig KRESZ oktatást kapnak a résztvevők, majd KRESZ-tesztet tölthetnek ki. A szükséges elméleti anyagok elsajátítása után közlekedésbiztonsági pályán tehetik próbára magukat, a gyakorlatban alkalmazva tudásukat, mely számos ügyességi elemből, közlekedési jelzőtáblákból, jelzőlámpából és bójákból áll. Mindehhez nem szükséges kerékpárral érkezni, a helyszínen biztosítottak lesznek a programon való részvételhez szükséges biciklik és fejvédők egyaránt. A biztonságra képzett oktatók fognak ügyelni.

Hírek

A végéhez ért a komlói könyvtár környezetvédelmi beruházása

Harmincmilliós környezetvédelmi beruházás ért véget a komlói könyvtárban, mely felújításokat és egy, a fenntartható életmódot népszerűsítő programsorozatot is magába foglalt. Az európai uniós forrásból 2014 decembere és 2015 májusa között megvalósult projekt rendezvényein több száz diák és felnőtt vett részt, valamint az intézmény mindennapi működését is környezetbarátabbá tette.

Bővebben

A fenntarthatóság napja Komlón

Környezettudatosságra nevelő játékos vetélkedőkön, előadásokon, bemutatókon és filmvetítéseken vehetnek részt május 8-án az iskolások, másnap pedig egész családok a komlói könyvtár rendezvénysorozatának következő állomásán. A fenntarthatóság napja az energia- és víztakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés és környezetbarát közlekedés témaköreiben kínál érdekes és a mindennapi életben is könnyedén használható információkat az érdeklődőknek.

Bővebben

Bringa túra és KRESZ oktatás a komlói könyvtárban

Ügyességi pálya, kerékpáros túra, KRESZ oktatás és kvíz is szerepel a komlói könyvtár szombati programkínálatában, melynek célja, hogy a környezettudatos életmód elsajátításában segítséget nyújtson az ellátogató családok minden tagjának – fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Bővebben

Bringa-rally a komlói könyvtárban

Kerékpáros vetélkedőt rendeznek jövő hétfőn a komlói városi könyvtárban, az egész tavaszt végigkísérő környezettudatossági rendezvénysorozat részeként. A március 16-i Bringa Rallyn, a nemzeti ünnep másnapján, egész délután egymást követik majd a programok, amelyek gerincét az elméleti és ügyességi feladatokból álló, több állomásos vetélkedő jelenti.

Bővebben

Infrastruktúra-fejlesztés és környezeti nevelés Uniós pénzből a komlói könyvtárban

Több tízmillió forintos környezetvédelmi program indul decemberben a komlói könyvtárban. A fél évig tartó beruházás menetrendjében számos infrastrukturális beruházás mellett a helyiek környezettudatosságát erősítő rendezvények is szerepelnek.

Bővebben