Bama: Bringa-rallye a komlói könyvtárban

Vissza

Kerékpáros vetélkedőt rendeznek jövő hétfőn a komlói városi könyvtárban az egész tavaszt végigkísérő környezettudatossági rendezvénysorozat részeként. Az általános iskolásoknak szóló program egyszerre szól a környezetbarát közlekedésről és a biztonságról.

Száznál is több, zömében általános iskolás diákot várnak a szervezők a komlói könyvtár legújabb rendezvényére, a március 16-i Bringa Rallye-ra. A nemzeti ünnep másnapján egész délután egymást követik majd a programok, amelyek gerincét az elméleti és ügyességi feladatokból álló, több állomásos vetélkedő jelenti.

A „Zöld könyvtár” projekt egyik kulcseleme az erőforrásokkal való takarékosabb bánásmód mellett a zöldebb közlekedés támogatása. Ezért egy kerékpártárolót helyeznek el a könyvtár udvarában, ahonnan a beiratkozott olvasók kölcsönözhetnek bicikliket sportolási, kirándulási céllal.

Kerékpárral közlekedve gyerekek és felnőttek számára egyaránt kulcsfontosságú a biztonság, ezért a Bringa Rally is KRESZ-oktatással, majd a közlekedési szabályokról szóló teszt kitöltésével kezdődik. Ennek teljesítése után lehet csak próbálkozni az ügyességi feladatokkal és a közlekedési szituációkat szimuláló akadálypályával. A gyerekek a torlódások elkerülése érdekében váltott csoportokban teljesíthetik majd a különféle feladatokat. Közben látványos bemutatókat tekinthetnek meg, valamint körbejárhatják a könyvtár épületét és megismerkedhetnek a különféle „zöld” beruházások eredményeivel.

A szervezők célja, hogy a Bringa Rally lendületet adjon a gyerekeknek és az egyre kedvezőbbre forduló időjárást kihasználva egyre többen kerekezzenek akár iskolába menet, akár szabadidejükben. Emellett el szeretnék érni, hogy mindenkiben rögzüljenek a biztonságos kerékpározáshoz elengedhetetlen szabályok, így a fiatalok balesetmentesen közlekedve mutathatnak példát környezettudatosságból a szüleiknek.

A programok délben kezdődnek, a részvétel mindenkinek ingyenes.