Vonzóbbá teszik a gyerekeknek a könyvtárat

Vissza

Teljes körű felújítás, belsőépítészeti átalakítás és eszközbeszerzés is a része annak a több mint 32 milliós projektnek, amely a közelmúltban kezdődött a komlói gyermekkönyvtárban.

Az Európai Unió által támogatott fejlesztés célja, hogy az egész életen át tartó tanulás feltételeit biztosítsa az intézményben, hogy annak megjelenése és kínálata a kor igényeihez igazodva vonzó legyen a gyerekek és fiatalok számára.

A pályázati támogatásnak köszönhetően a gyermekkönyvtár teljes belső átalakításon és modernizáláson esik át, emellett korszerű digitális eszközökkel is felszerelik. A szobákra rá sem lehet majd ismerni: kicserélik a burkolatokat, a bútorokat, korszerű riasztóberendezést is beépítenek, továbbá felújítják a vizesblokkot és elvégzik az akadálymentesítést.

Mindemellett interaktív okostábla, hordozható és asztali számítógépek, projektor, digitális rajztábla, fényképezőgép és videokamera is bővíti a könyvtár eszközparkját hamarosan. Mindezek segítségével izgalmas, látványos és interaktív foglalkozásokat tudnak majd tartani, amelyekre nem csak Komló, hanem a környező települések gyerekeit is várják, élményszerűvé téve az ismeretszerzést és a tanulást számukra.