Számszerűsítve, a leglátványosabb eredményt a világítás modernizálása fogja jelenteni. Az elavult és sokat fogyasztó neon fénycsövek közül 120 darabot cserélünk le hosszabb élettartamú és kisebb áramigényű LED-es izzókra. Mindezt mozgásérzékelőkkel és időzített kapcsolókkal egészítjük ki, így várhatóan 20%-kal csökkenthetjük az intézmény villamosenergia-fogyasztását.

A villamos energia napja Komlón névre keresztelt rendezvényünkön energia-felhasználási és -takarékossági lehetőségekkel fogjuk városunk lakóit megismertetni. A gyakorlati tapasztalatokra építkezve, élményszerűen adjuk át a fenntarthatósággal és környezettudatos életmóddal kapcsolatos viselkedésmintákat. Szemléltetésképp a világítótestek energiafogyasztását mérő berendezések mellett interaktív bemutatókon és játékokon sajátíthatják el a legszükségesebb tudnivalókat a fiatalok és idősebbek egyaránt.

Hírek

A végéhez ért a komlói könyvtár környezetvédelmi beruházása

Harmincmilliós környezetvédelmi beruházás ért véget a komlói könyvtárban, mely felújításokat és egy, a fenntartható életmódot népszerűsítő programsorozatot is magába foglalt. Az európai uniós forrásból 2014 decembere és 2015 májusa között megvalósult projekt rendezvényein több száz diák és felnőtt vett részt, valamint az intézmény mindennapi működését is környezetbarátabbá tette.

Bővebben

A fenntarthatóság napja Komlón

Környezettudatosságra nevelő játékos vetélkedőkön, előadásokon, bemutatókon és filmvetítéseken vehetnek részt május 8-án az iskolások, másnap pedig egész családok a komlói könyvtár rendezvénysorozatának következő állomásán. A fenntarthatóság napja az energia- és víztakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés és környezetbarát közlekedés témaköreiben kínál érdekes és a mindennapi életben is könnyedén használható információkat az érdeklődőknek.

Bővebben

A villamosenergia napja Komlón

A komlói könyvtár környezettudatos fejlesztési projektjének keretében az általános iskolásoknak szerveznek játékos és informatív programokat február 23-án.

Bővebben

Infrastruktúra-fejlesztés és környezeti nevelés Uniós pénzből a komlói könyvtárban

Több tízmillió forintos környezetvédelmi program indul decemberben a komlói könyvtárban. A fél évig tartó beruházás menetrendjében számos infrastrukturális beruházás mellett a helyiek környezettudatosságát erősítő rendezvények is szerepelnek.

Bővebben