A szelektív hulladékgyűjtés napja Komlón

Vissza

A Komlói Könyvtár környezettudatos fejlesztési projektje keretében, február 5-én a városi fiataloknak szerveznek programokat.

A délben kezdődő eseményen előadást hallhatnak az érdeklődők a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és praktikus, a mindennapi életbe is könnyen beépíthető megoldásokat sajátíthatnak el. Az előadást követően egy kvízkérdésekkel és egy teszt kitöltésével is próbára tehetik a résztvevők az újonnan megszerzett tudásukat, majd az Al Gore volt amerikai alelnök közreműködésével készült Kellemetlen igazság című filmet is megnézhetik. A nap végén ökokézműves foglalkozás szerepel még a választható aktivitások listáján, hulladékból tárgyak készítésével és környezetbarát szatyorfestéssel. Az esemény ingyenes és egész délutános szórakozást jelent elsősorban a fiatalabb korosztálynak, de az idősebbeknek is egyaránt.

 

A részletes programterv:

12.00 - Projektgazda megnyitó és intézménylátogatás
12.30 - Előadás a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és módszertanáról
13.15 - Teszt töltés a szelektív hulladékgyűjtés témakörében
13.30 - Hulladék kvíz- Kérdések és válaszok
14.30 - Filmvetítés (Al Gore: Kellemetlen igazság)
16.00 - Ökokézműves foglalkozás (Hulladékból tárgy, Környezetbarát szatyorfestés)
16.45 - Projektgazda zárása
17.00 - A rendezvény vége

Az Európai Unió támogatásával zajló beruházás további elemei kapcsán az energia- és víztakarékosság és a környezetbarát közlekedés témaköreiben is várhatóak hasonló, az ismeretterjesztést és a fenntartható életmód népszerűsítését megcélzó programok a komlói könyvtárban, melyekről a későbbiekben szintén a www.zold-konyvtar.hu oldalon tájékozódhatnak.

A helyszín pontos címe: Komló, Városház tér 1. Bővebb információt pedig az info@zold-konyvtar.hu e-mail címen kérhetnek.