A fejlesztés része a szelektív hulladékgyűjtés kiépítése. Az épületen belül  gyűjtőedényeket fogunk kihelyezni, amelyeket a műanyag palackok összenyomására szolgáló prések egészítenek ki. Az újrahasznosítható anyagok elkülönített gyűjtése mellett vállaltuk, hogy ötödével csökkentjük az éves hulladékmennyiségünket.

A szelektív hulladékgyűjtés napja Komlón nevű rendezvényünkön ökokézműves foglalkozással várjuk a legfiatalabb látogatóinkat, a felnőttek részére pedig hulladékkezelési játékokkal, tesztekkel és interaktív bemutatókkal készülünk, melyek hozzájárulhatnak a gondolkodásmódjuk megváltoztatásához.

Hírek

A végéhez ért a komlói könyvtár környezetvédelmi beruházása

Harmincmilliós környezetvédelmi beruházás ért véget a komlói könyvtárban, mely felújításokat és egy, a fenntartható életmódot népszerűsítő programsorozatot is magába foglalt. Az európai uniós forrásból 2014 decembere és 2015 májusa között megvalósult projekt rendezvényein több száz diák és felnőtt vett részt, valamint az intézmény mindennapi működését is környezetbarátabbá tette.

Bővebben

A fenntarthatóság napja Komlón

Környezettudatosságra nevelő játékos vetélkedőkön, előadásokon, bemutatókon és filmvetítéseken vehetnek részt május 8-án az iskolások, másnap pedig egész családok a komlói könyvtár rendezvénysorozatának következő állomásán. A fenntarthatóság napja az energia- és víztakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés és környezetbarát közlekedés témaköreiben kínál érdekes és a mindennapi életben is könnyedén használható információkat az érdeklődőknek.

Bővebben

A szelektív hulladékgyűjtésre fókuszál a komlói könyvtár

Harmincmilliós környezetvédelmi beruházás vette kezdetét a komlói könyvtárban. Az Európai Unió támogatásával az intézmény infrastruktúráján fejlesztenek, és programsorozat keretében segítenek a város lakóinak a környezettudatos szemléletmód elsajátításában is. A projekt keretében szervezik meg február 5-én, csütörtökön, a szelektív hulladékgyűjtés napját, melyre elsősorban az iskolásokat várják.

Bővebben

A szelektív hulladékgyűjtés napja Komlón

A Komlói Könyvtár környezettudatos fejlesztési projektje keretében, február 5-én a városi fiataloknak szerveznek programokat.

Bővebben

Infrastruktúra-fejlesztés és környezeti nevelés Uniós pénzből a komlói könyvtárban

Több tízmillió forintos környezetvédelmi program indul decemberben a komlói könyvtárban. A fél évig tartó beruházás menetrendjében számos infrastrukturális beruházás mellett a helyiek környezettudatosságát erősítő rendezvények is szerepelnek.

Bővebben